De media is de adoptiecoach op het spoor!

Ja inderdaad, de media heeft een – bescheiden- weg naar de adoptiecoach gevonden.

Eerst waren het de medewerkers van het progamma “all you need is love” een VTM programma dat ik niet ken, maar dat blijkbaar mensen wereldwijd terug met elkaar in contact brengt. Ze vroegen me of de adoptiecoach een ondersteuning wilde bieden aan een geadopteerde die in één van de eerste uitzendingen dit jaar terug gaat naar Haïti om haar familie terug te ontmoeten.

Goed dacht ik, niet omdat ze mij contacteerden, maar omdat ze een hulpverlener inschakelen met ervaring in adoptie. Ik stelde voor dat mijn de gegevens door zouden spelen aan de geadopteerde vrouw en dat het uiteraard aan haar was om al dan niet een  hulpvraag  te stellen.
Deze week is er al contact geweest en er wordt samen bekeken wat er aan ondersteuning kan geboden worden. Ik kijk ernaar uit. Misschien kunnen jullie kijken naar de uitzending (ik vermoed ergens in maart) en dan jullie reflecties op mijn blog plaatsen?

Kort daarna een telefoon van een maakster van een documentaire over afstandsmoeders die ook ergens in het voorjaar – dit keer op canvas – wordt uitgezonden. Er zou een website worden aangemaakt met een forum waarop de afstandsmoeders kunnen chatten – reageren na de uitzending. Er zou ook een boek worden uitgegeven rond datzelfde thema en tegelijk op de markt komen. Of de adoptiecoach hieraan wilde meewerken? Jazeker, een prachtig initiatief.

Laten we hopen dat beide uitzendingen de betrokkenen met respect in beeld brengen en dat taboes kunnen worden doorbroken en mensen hulp vinden als ze die nodig hebben maar niet durven vragen.

2 uitzendingen waar ik naar uitkijk en graag in de marge aan meewerkt, zoveel is zeker.

De adoptiecoach

1 Response to “De media is de adoptiecoach op het spoor!”


 1. 1 ciska 6 februari 2011 om 19:42

  Hi pia,

  Ik reken erop dat je het in elk geval een stuk beter zal pogen te doen dan in al die uitzendingen die ik op mijn digibox had opgeslaan over Adoptie in Amerika en waar telkens de afstandsmoeders heel sterk aan bod kwamen.
  Jammergenoeg werd hierbij elk vooroordeel in de verf gezet en bestendigd, en werd telkens heel dik in de verf gezet dat de rechten bij de adoptieouders lagen… Over het adoptiekind werd op zich zelfs nooit echt gesproken…
  Heb die 14 uitzendingen dus , na de nodige walging over de vooringenomenheid van de gefilmde kandidaat adoptieouders en de absurditeit bij de adoptiebureaus, dus maar gewist. Op ééntje na, waar wel een duidelijk, openhartig beeld werd geschept over de volledige adoptiedriehoek…
  misschien moet je hem toch maar eens komen halen, vooraleer ze komen filmen !!!!
  Enne, recht in de lens kijken hé ;-)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
RSS Artikels op Geadopteerd.be

 • Er is een fout opgetreden. De feed is waarschijnlijk uit de lucht. Probeer later opnieuw.

Schrijf je in en ontvang nieuwe berichten van deze blog via e-mail.

Doe mee met 76 andere volgers

Blog Stats

 • 111.771 hits

%d bloggers liken dit: